Årets Julekjoler

Årets Julekjoler

Om inspiration, visioner, gode historier .

Som barn elskede jeg Det lille hus på prærien, jeg drømte om at være Laura med brunt hår og fletningerne. Som barn var jeg lidt af en bogorm og læste meget. Jeg var vildt med Astrid Lindgreen og i 3. klasse fik skolens bibliotekar mig til at læse Det lille hus i de store skove. Jeg blev med det samme fanget i den fantastiske fortælling om den lille nybygger familie der flytter fra de store skove i Wisconsin til Indianerlandet i øst. Hvordan de flere gange må rykke op og rejse videre og endnu engang bygge et nyt hus. De fortællinger har inspireret mig til at få lavet de her fantastiske kjoler. Ikke kun stemningen men også det med at bruge tiden på at skabe et smukt stykke håndværk, uanset hvor irriterende det er at presse og sy pintucks.

Jeg var ikke den eneste i familien der var vildt med bøgerne min Oldemor- med det hvide hår fra København, havde hele serien stående. Vi fejrede ofte jul med oldemor fra København, hentede hende ved toget. Hun kunne så mange gode historier.

Billedet her over er et jeg har villet tage længe men havde en helt klar vision om hvordan det skulle se ud og det krævede også en kjole af lidt ældre dato.

 

 

Gry elsker bøger og historier lige så meget som mig og hun er også faldet for den utrolige stemning i bøgerne og får læst et par sider, hver aften. Gry går meget op i detaljer og det er der så rigeligt af i bøgerne. Både mig og manden er faktisk også lidt fascineret over de utroligt levende fortællinger. Som voksen tænker man også mere over, hvor både simpelt og kompliceret livet var den gang. Jeg syntes det er vigtigt at børn også hører om, hvordan det var dengang, hvor en tur til “byen” var en kæmpe oplevelse. Alle de ting vi tager for givet eksisterede ikke. Man var ubetinget taknemmelig over et stykke sukkergodt. Dengang, hvor børn var artige og piger skulle opfører sig som små damer. Dengang man reparerede ting i stedet for at smide dem ud.

 

Der var ingen tvivl om at kjolerne i år skulle være i gammel stil. Jeg har længe fuldt med i sy gruppen for violette threads patterns, som laver de fineste vintage sy mønstre. Jeg har dog været i tvivl om, hvor vidt de var for komplicerede. Men så var der tilbud og i kurven røg Mathilda dress og rosemary pinafore and slip. ( har vist bildt de fleste ind at den hed rosalinda…. hov ) Og ja det tog tid og noget af det var også kompliceret. Blandt andet bøvlede jeg en lille smule med de fine pintucks foran på brystet. Men de giver altså bare lige det sidste pift til forklædet. Samlet har jeg nok brugt godt 7 timer på de to kjoler med forklæder. Hvilket min mand syntes var lige i overkanten bare for et julebillede. Men altså visioner er til for at blive udført. Uanset hvor lang tid det tager. Og jeg skulle i det mindste i sy den i hånden som i Det lille hus på prærien bøgerne.

 

Her er året julekort. ungerne opførte sig rimeligt pænt og kun et lille face swap var nødvendigt. til gengæld er de jo absolut bedårende. Min mor gjorde mig opmærksom på at kjolerne mindede om nogen min bedstemor syede til mig og min lillesøster inspireret af Emil fra Lønnebergs lillesøster Idas kjole.

Det røde stof er fra stof2000 – GOTS bomuld

Forklædestoffet er fra house of patchwork

Mønsteret er fra Violettethreads 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev
Få alle de gode nyheder, rabatter og selvfølgeligt lidt gode råd om zero waste og kreativitet.
We respect your privacy.