De der stofbleer…..

Moderne stofbleer mere end bare en gylpeklud

Her snakker vi ikke stofbleer til gylp men rigtige bleer til numsen 

Vi begyndte med stofbleer til Saga da hun var et par måneder gammel. Vi døjede med at hun simpelthen sked ud igennem alle papirsbleer. Og inde i facebookgruppen slyngegalleriet var der en masse der anbefalede at bruge stofbleer. Så det måtte jo prøves. Og sikke en succes, der har maximalt været skidt igennem stofbleerne 5 gange og hun er nu næsten 2 år gammel. Der ud over har det taget rigtigt meget af hendes røde numse.

Når, hvor var hun lille, men hun kan faktisk passe bleen endnu.

Vi har haft rigtigt mange bleer igennem herhjemme nogen er kommet videre men andre har vi endnu, og så var jeg så heldig at få en kæmpe pose fra Mille  ( Alfeshop )  Som ikke bruger så mange bleer længere. Så jeg har bleer nok til at sende ud så i kan låne. Jeg har virkeligt mange forskellige mærke og typer. Og hvis ikke jeg har dem så skal jeg da have dem.

Men for dem som ikke er så kendte ud i det der med de stofbleer så kommer der lige en hurtig gennemgang – og meget begyndervenlig. Og link til en længere og mere beskrivende blog om stofbleer- som jeg har sammen med Mille ( vi er dog ikke altid så gode til at opdatere )

Typer af bleer

AIO – all in one 

ja, som navnet siger en alt i en ble. Bleen har et vandtæt cover ( yderside) og noget inden i til at suge tis og hvad der ellers kommer. Når bleen er brugt en gang skal det hele i vaskemaskinen.

AI2 – all in two 

Det er er lidt af et puslespil for der er vildt mange forskellige udgaver af AI2 bleen. Men helt basis består den af et cover og sug, hver for sig.

f.eks en formsyet ble og et cover i Uld, fleece eller PUL. eller Et cover med knapper til indlæg man kan knappe i.

Her kan coveret bruges flere gange. Men den sugende del skal vaskes, hver gang.

Formsyet 

Jeg nævnte lige den formsyede. Den formsyede er en ble helt uden nogen form for vandtæt stof. Den skal altid have et cover over.

Så er der nogen steder man kan købe AI3 og AI4, dem forstår jeg heller ikke i min verden er det bare en AI2 der kan pilles mere fra hinanden.

Hybridbleen

Et eller andet sted imellem AIO og formsyet er de dyre hybrider. De er håndlavede og har et spærrelag i kraftig fleece.

 

Vil du læse meget mere om stofbletyper så spring lige ind på bloggen eller den tilhørende instagram profil stofblemor 

 

Vil du prøve lidt stofbleer af, eller mangler du en newbornpakke så hop ind og lej en pakke. Du kan leje så længe du har lyst til og få skiftet bleer ud løbende som du vil prøve nogle forskellige af. Så spring ind her og lej lige det du har brug for 

Print Friendly, PDF & Email
Tagget , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev
Få alle de gode nyheder, rabatter og selvfølgeligt lidt gode råd om zero waste og kreativitet.
We respect your privacy.