Genanvendelige ammeindlæg – hvorfor ?

Genanvendelige ammeindlæg – hvorfor ?

Vi har idag opbrugt jordklodens ressourcer for i år og det er international breatfeeding week. Så det fortjener helt sikkert et indlæg om en nem lille måde at reducere dit forbrug når du ammer. 

Amning

Amning kan være let eller det kan være svært. Mange kæmper en kamp, som for nogen må opgives og for andre lykkedes det uden problemer. Om man ønsker at amme skal være ens helt eget valg. Og om alle kan amme vil jeg ikke blande mig det er jeg ikke klog nok til. Jeg har det lidt med amning som jeg har det med om man har fået kejsersnit eller født vaginalt det er noget vi ikke helt er herre over og det er noget vi ikke skal gøre et noget større end det er. Uanset hvilken drøm du havde må ting som amning og fødsel ikke overskygge glæden ved at have fået et barn. Jeg har prøvet både KS og vaginal fødsel. Et kort og et langt ammeforløb.

Ammeindlæg

Specielt i opstarten af amning der en del lækage, for nogen går det over og for andre ikke. Men vi har alle sammen brug for ammeindlæg på et eller andet tidspunkt i løbet af graviditeten eller efter fødslen. Jeg brugte liberos og bilka grøn balance ammeindlæg og jeg hadede dem. De krøllede sammen, kløede sad fast i brystvorterne og gled rundt inde i bh´en. Ikke nogen succes oplevelse. Da vi startede Saga op på stofbleer så jeg at man også kunne få stofammeindlæg. Jeg syede en del sæt selv og ej hvor var det lækkert. De er selvfølgeligt tykkere end engangs men meget mere behagelige. Jeg følte ikke samme udtørring som med engangs ammeindlæg og så sugede de mere og bedre.  Det var altså nemt bare at smide dem ned til håndklæderne når de skulle vaskes.

Engangs ammeindlæg er fyldt med det samme som engangbleer og bind. Et materiale der suger alt fugt til sig. Så kan man jo godt forstå at brystvorten bliver mere sårbar når de konstant bliver suget tør og har man rifter eller så er det ikke helt optimalt at de suges tørre og pakkes ind i plastik.

Er det billigere.

Jeg har brugt ammeindlæg i 3 månededers tid begge gange og nok ca. 3 -4 par om dagen

Et sæt ammeindlæg koster ca. 3,5 kr. pr. par

På 3 måneder bruger du 366 ammeindlæg pr. måned bruger du 122 sæt

Så du køber for ca. 1281 kr ammeindlæg 

Genanvendelige ammeindlæg koster i gennemsnit 50 kr. stykket så køber du 8 par koster det kun 400 kr 

De skal selvfølgeligt vaskes men eftersom at du kan vaske dem med dit andet vasketøj og de ikke fylder særligt meget er vask ikke medregnet.

Ud over besparelsen har du også sparet miljøet for meget skrald. Et ammeindlæg fylder ikke meget men 122 sæt på en måned fylder alligevel en del i skraldespanden. Det vil sige at du både spare penge og minimere dit miljø aftryk.

Et sæt ammeindlæg i stof holder ca. 2-4 år, med vask, hver 2-3 dag derfor kan du sagtens videresælge dine Ammeindlæg når du ikke selv bruger dem. Brugtprisen vil være ca. 50%

 

Du kan se de ammeindlæg jeg har lige her 

Print Friendly, PDF & Email
Tagget , , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev
Få alle de gode nyheder, rabatter og selvfølgeligt lidt gode råd om zero waste og kreativitet.
We respect your privacy.