Huer – elefanthuer, baggyhuer pandebånd og halsedisser

Huer – elefanthuer, baggyhuer pandebånd og halsedisser

Den danske sommer har været intet mindre end fantastisk i år. Men efteråret banker på og det er tid til huer af en hver slags. Her kan du se mine ynglings mønstre og få inspiration til dine huer uanset om du syer dem selv eller bestiller dem hos mig eller andre. 

Lillekryhue

Mine unger har hue på så snart de blæser, også om sommeren. Gry har aldrig døjet med ørene men Saga har haft væske på ørene og fået dræn i. Så om det har nogen effekt at have hue på så snart det blæser det ved jeg egentligt ikke. Om sommeren på de blæsende dage bruger jeg ofte en hue i et enkelt lag jersey. Om vinteren får den fuld gas med tykke huer i kogt uld og blødt uldfoer. Det meste af tiden er en dobbelt lags jersey eller jersey/uld hue perfekt. I barnevognen er det sjældent nødvendigt med mere end et enkelt lag uld.

Uld

Uld er fantastisk at bruge til huer, det regulere temperaturen på hovedet, suger meget væske og så er det vandskyende. Men ikke alle børn syntes det er pisse fedt med uld og slet ikke børn med børneeksem.

Hvilken hue

Elefanthue er praktisk til mindre børn, hvor der er gang i den. Men de kan sagtens have en almindelig hue på. Det vigtigste er at de sidder tæt ved ørene. Jeg syntes at en del af de købehuer specielt elefanthuer sidder skidt omkring hovedet. De er alt for løse og der trækker ind i til ørene.

Mine ynglings mønstre

Baggy hue 

huer

Det her er et mønster fra Made by Runi. I mønsteret er både hue, pandebånd og halsedisse. Det er ynglings mønsteret herhjemme og  vi har vist alle sammen indtil flere udgaver. Mønsteret indeholder størrelser både til børn og forældre og den sidder godt på de fleste. Et mønster der absolut er pengene værd

Du kan købe den lige her. 

Elefant hue med spids 

Det her mønster er mit eget overvejer at lave det til en PDF. Den har taget udgangspunkt i et par forskellige huer og er endt op med at være lige som jeg gerne vil have en elefanthue skal sidde.

Elefanthue rund 

Det her er absolut en favorit den sidder simpelthen så godt. Mønstret er fra Ottobre og er gratis. Laralil her lavet den fineste vejledning til hvordan man syer den så der er simpelthen ikke nogen undskyldning for ikke at få den lavet.

Du finder vejledning og mønster her 

Inspiration til huer

En elefant hue til shoppen i GOTS stof
Baby hjelm i quilt – mønster ottobreblad fra 2002

 

Elefanthue til en sød pige

 

En baggyhue med kant der var lige lidt nok stof
Elefanthue til DH tryk

Kogt uld huer med pelskvaster

Mor og datter hue. Mønster made by runi og stof fra luie luie

Elefanthuer til DH tryk

 

Jeg har næsten altid huer på lager så tjek lige shoppen ud her

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev
Få alle de gode nyheder, rabatter og selvfølgeligt lidt gode råd om zero waste og kreativitet.
We respect your privacy.