Natbleen

Natbleen

Natbleen er den mest komplicerede ble, den kræver meget sug og kan komme til at fylde virkeligt meget. Desuden sidder den på barnet længe og derfor er det vigtigt at den fungere godt på barnet. Her vil jeg fortælle lidt om de løsninger jeg har brugt gennem tiden. 

Natbleen kan lidt af en tricky en. fordi bleen er på så mange timer og nogle børn tisser virkeligt meget om natten. Så sådan en natble kan blive rigtigt stor. Som med dagsbleerne er der mange forskellige løsninger. Her vil jeg gennemgå nogen af dem jeg har været rigtigt glade for

Formsyede eller hybrider 

Den formsyede ble er super god som nat ble det skal dog være en med en, god potion sug. Jeg har være rigtigt glad for anavy, persilles og blümchens bambus lommeble. Hybrid bleer har jeg for det meste selv lavet men ellers er det også Persilles, sekins eller mille louises.

Når natten er ovre må bleen ikke være sjaskvåd derfor er det ofte nødvendigt at booste natbleen. Jeg kommer til mine ynglingsboostere længere nede.

Men nå den formsyede kræver et cover. Der er flere muligheder Uld, fleece eller PUL. Vi har brugt disanas uld og hjemmestrikkede mest. Specielt disanas er ret kraftige og holder virkeligt godt tæt. Er man ikke så meget til Uld men ønsker stadigt en lidt mere åndbar løsning er fleece oplagt.

Pul covere findes i et vælg af udgaver men herhjemme har vi mest brugt Imsevimses og et happy flute cover. Bruger man Ai2 systemer til dagligt kan man bare bruge et af de covere der er med der.

 

Opbygning af natbleen hos os

Nu vil jeg fortælle lidt om hvordan vores natble er bygget op. Det her er en hybrid ble og Saga tisser forholdsvist meget. Hybridbleer er en lidt mere tætte end en formsyet pga. de har en skal af hardface fleece der er vandskyende. Nederst ligger jeg altid et lag af en kraftig polar fleece eller polartech fleece. det gør jeg for at gøre den lidt mere tæt. Så booster jeg med enten en prefold eller som her en blümchen 3 lags hampindlæg  så er der det sug der nu er i bleen og øverst ligger jeg et staydry lag af mikrofleece for at give barnet en tør følelse mod huden. På den her måde undgår jeg at bleen bliver mega stor da der er en del “spærrelag” i bleen.

Aio løsninger

Du kan være mega heldig at du kan få din aio ble til at holde hele natten ved kun at booste en smule. Men eller har vi været glade for bambooty night fra smartparent. Rigtigt dejlig ble med masser af sug og en kort tørre tid. Den er også forholdsvis lille på numsen. Ellers findes der en del lommebleer der kan stoppes godt til med sug og holde en hel nat.

 


Der kommer et billede på et barn snarest. 

Andre løsninger

Best bottom har lavet en løsning til deres ai2 bleer som faktisk også er ret god. Det er natindlæg som knappes under det normale indlæg så man har super meget sug det giver også en knap så stor ble, men en meget tæt ble.

Boostere

Jeg har ofte brugt hamp som booster da det suger bedst i forhold til det den fylder. Jeg har været rigtigt glad for babykicks hamp prefold og blümchen hamp indlæg. Har også haft syet nogen hamp/ zorb prefolds de suger også fantastisk men fylder bare lidt mere en babykicks

 

Håber i fik lidt ud af indlægget og ikke mindst måske nye ideer til jeres natbleløsning, Det hele afhænger også af hvad der fungere for barnet. Tisser det meget fordi det har mange opvågninger og bliver ammet meget i løbet af natten. Eller sover barnet igennem og tisser først om morgenen.

Der vil være nogle bleer som ikke er nævnt fordi jeg ikke har prøvet dem. Blandt andet ved jeg at petit lulu har lavet en rigtigt lækker natble som jeg meget gerne vil prøve.

Syntes du natbleen ofte stinker lidt meget så er det meget normalt den dufter dælme, men prøv at tænke på hvad der er puttet i en engangsble for at undgå den duft.

 

 

Er du nysgerrig på Persilles bleer og anavy så har jeg skrevet et par anmeldelser på stofblemor 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Tagget , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev
Få alle de gode nyheder, rabatter og selvfølgeligt lidt gode råd om zero waste og kreativitet.
We respect your privacy.